U oktobru 2020.godine, raspisan je Konkurs za najbolju inovativnu ideju u okviru projekta “Space4Women 3.0: Galaksija novih ideja”. Na takmičenje se mogu prijaviti studentkinje osnovnih, master ili doktorskih studija svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a ove godine i učenici srednjih škola u Novom Sadu.

Takmičenje je namenjeno timovima koji čine minimalno 2, a maksimalno 5 članova, i koji imaju inovativne ideje za razvoj novog ili unapređenje postojećeg proizvoda odnosno usluge. Ideja može da se odnosi na bilo koju oblast (npr. kultura, ekologija, turizam, poljoprivreda, IKT, tehnologija i dr).

Timovi koji prođu selekciju će imati priliku da učestvuju u nizu obuka i radionica, te nauče i čuju nešto više o razvoju biznis modela, istraživanju tržišta, digitalnom marketinga, zaštiti intelektualne svojine, timskom radu, javnom nastupu i pripremanju final pitch-a.

Pobednički timovi imaće priliku da osvoje vredne novčane nagrade u vrednosti od 2.000 i 500 eura, a pored glavne dodeliće se i druge vredne nagrade timovima koji osvoje II i III mesto.

Konkurs je otvoren do 10. i 15. novembra 2020. godine.

Više informacija o konkursu možete pronaći na linku (studenti) i linku (srednjoškolci).

Projekat  „Space4Women 3.0: Galaksija novih ideja” je finansiran i podržan od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, a koji realizuje Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa partnerskim organizacijama.