S4W&D

U okviru projekta Space4Women, kao i ove, i prošle godine se održalo takmičenje za najbolju studentsku inovativnu ideju! Timovi koji su ušli u finale su imali priliku da kroz niz radionica i mentorskih sesija nauče nešto novo o svetu preduzetništva i svemu onome što ih čeka na razvojnom putu ka realizaciji njihovih ideja.

Predstavljamo vam i one najbolje! 🙂 Upoznajte pobednike – S4W&D!

Imali smo par kratkih pitanja za naš tim koji je osvojio prvo mesto, pa vam predstavljamo takmičenje S4W i iz njihovog ugla! Podijum je njihov! 🙂

1. Možete li ukratko da nam predstavite vašu ideju i tim koji stoji iza nje?

Naš tim se zvao S4W&D jer su u njemu bile četiri devojke i jedan kolega Dalibor. 🙂 Bili smo jedini tim koji je imao i muškog člana, te smo možda i po tome bili malo zanimljiviji i drugim timovima, kao i publici.

Naša ideja se javila usled naših svakodnevnih problema pri pronalaženju mesta za pauzu. Dešavalo nam se da izgubimo mnogo dragocenog vremena, propustimo prvu kafu ili doručak jer u obližnjem kafiću nema mesta! 🤷🏻‍♀

Razmišljajući o tom problemu, javila se i naša ideja kao rešenje – Table Catcher.

2. Šta vas je inspirisalo na to da se prijavite na takmičenje Space4Women?

Na takmičenje smo se prvenstveno prijavili na preporuku našeg asistenta Igora Graića, koji nam je tada držao vežbe iz jednog predmeta i veoma smo mu zahvalni što je od samog početka, pa sve do samoga kraja, verovao u nas 😊😊

Inspirisala nas je i prezentacija programa, kao i prilika da naučimo i radimo mnoge zanimljive stvari na radionicama, steknemo nova iskustva, poznanstva, i dobijemo priliku za networking sa ljudima iz industrije.

3. Kakvo je iskustvo bilo biti učesnik ovoga projekta i takmičenja?

Bilo nam je jako interesanto slušati predavanja i učestvovati na radionicama, i pre samoga takmičarskog dela. Iskoristili smo to vreme da se družimo, zezamo i učimo nove stvari. Smatramo ovo iskustvo jednim od najlepših iskustava u toku studiranja, i imamo mnogo lepih uspomena sa radionica, kao i sa samog takmičenja.

4. Šta ste to sve novo naučili tokom projekta i koja znanja sada najviše cenite?

Tokom projekta smo prvenstveno radili na timskom radu i odžiivosti dobre atmosfere u našem timu. Cilj nam je bio da svako od nas može da pokaže sebe u najboljem svetlu i to prenese i na samu ideju.

5. Šta biste poručili studentima novosadskog Univerziteta, kao i sledećoj generaciji Space4Women učesnika koji se zanimaju za svet preduzetništva?

Svi oni koje zanimaju preduzetništvo, inovacije, i svi studenti koji imaju ideje, ne treba ni sekunde da razmišljaju o prijavi na takmičenje, jer uvek ima prostora za dobre ideje, kako bismo mi i to sada rekli!😊

PRIJAVI SE I TI