Supergirls of science

U okviru projekta Space4Women, i prošle godine se održalo takmičenje za najbolju studentsku inovativnu ideju! Timovi koji su ušli u finale su imali priliku da kroz niz radionica i mentorskih sesija nauče nešto novo o svetu preduzetništva i svemu onome što ih čeka na razvojnom putu ka realizaciji njihovih ideja.

Predstavljamo vam i one najbolje! 🙂 Upoznajte tim koji je osvojio drugo mesto – Supergirls of science!

1. Možete li ukratko da nam predstavite vašu ideju i tim koji stoji iza nje?

Ideja sa kojom smo se predstavile na takmičenju Space4Women je mikrobiološko đubrivo unapređene formulacije. Naš tim čine dva inženjera biotehnologije s iskustvom u proizvodnji mikrobioloških preparata, tehnolog s ekspertizom u proizvodnji materijala koji se koriste u formulaciji različitih vidova proizvoda, i inženjer poljoprivrede s iskustvom u uzgoju i zaštiti bilja. Ideja je nastala kao rezultat višegodisnjeg naučnog rada članova tima u različitim oblastima, koje su našle tačku preklapanja u vidu proizvoda koji smo osmislile.

2. Šta vas je inspirisalo na to da se prijavite na takmičenje Space4Women?

Osnovni motiv i cilj upuštanja u preduzetničke vode jeste konkretizovanje rezultata naučno-istraživačkog rada i stvaranje proizvoda namenjenih rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi. Upravo je to i odgovor na pitanje šta nas je motivisalo da se prijavimo za ovakav vid takmičenja. Izvesno je da se sagledavanje problema sa naučnog stanovišta i iz ugla preduzetništva u velikoj meri razilazi, što je nas kao predstavnike nauke navelo da potražimo mišljenje i sa druge strane.

3. Kakvo je iskustvo bilo biti učesnik ovoga projekta i takmičenja?

Pre svega bismo istakle na nam je veliko zadovoljstvo što smo imale priliku da budemo deo projekta koji je fokusiran na razvoj biznis ideja mladih žena. Celokupan program ispraćen je odličnom atmosferom i posebnom energijom koja vas pokreće i motiviše da verujete u svoju ideju, učite i rastete kao tim zajedno sa njom.
Brojne interaktivne radionice i predavanja su nam omogućile da sagledamo našu ideja sa stanovišta preduzetništva, naučile nas kako razmišljaju preduzetnici, i usmerile naš rad ka putu realizacije ideje u profitabilan biznis. Upravo je to karika koja nam je kao timu nedostajala, a dodatna potvrda tome je činjenica da su nam se nakon učešća na ovom takmičenja otvorila brojna vrata u svetu biznisa.

4. Šta ste to sve novo naučili tokom projekta i koja znanja sada najviše cenite?

Mladi ljudi su nosioci ideja i inovacija, i sigurne smo da među našim kolegama, studentima ima puno onih koje pokazuju potencijal da prerastu u biznis i pronađu svoje mesto na tržištu. Ovakav vid takmičenja je mesto gde ćete naići na stručnjake koji će imati sluha za vaša pitanja za koje se odgovori ne mogu izguglati i koji će vam nesebično pružiti znanje koje vam je neophodno da biste postali deo preduzetničkog sveta.

PRIJAVI SE I TI