Trio za Rio

U okviru projekta Space4Women, kao i ove, i prošle godine se održalo takmičenje za najbolju studentsku inovativnu ideju! Timovi koji su ušli u samo finale su imali priliku da kroz niz radionica i mentorskih sesija nauče nešto novo o svetu preduzetništva i svemu onome što ih čeka na razvojnom putu njihovih ideja.

Predstavljamo vam i one najbolje! 🙂 Upoznajte tim koji je osvojio treće mesto – Trio za Rio!

Imali smo par kratkih pitanja za njih, te vam predstavljamo kako je to takmičenje S4W izgledalo i iz njihovog ugla! Hajde da krenemo! 🙂

1. Možete li ukratko da nam predstavite vašu ideju i tim koji stoji iza nje?

Ime našeg tima je TrioZaRio – sastavljenog od tri diplomirana inženjera biomedicinskog inženjerstva. Naš zadatak je bio da pronađemo rešenja za različite zdravstvene probleme. Dešava se da su infekcije veoma česta pojava kod operacija, pa čak i kod običnih oštećenja kože, te smo tako došle na ideju da razvijemo posebnu vrstu flastera. Flasteri koji će detektovati prisustvo patogenih bakterija! Flaster bi uz pomoć fleksibilne elektronike detektovao koncentraciju bakterija uz promenu boje. Na taj način pacijent bi znao kada treba da se javi lekaru, kako bi rana bila sanirana na vreme.

2. Šta vas je inspirisalo na to da se prijavite na takmičenje Space4Women?

Glavni razlog prijave na takmičenje Space4Women nam su nam bile želja za napretkom i izlaskom iz zone komfora, kao i prilika da utičemo na buđenje svesti o važnosti biomedicinskog inženjerstva u našoj zemlji.

3. Kakvo je iskustvo bilo biti učesnik ovoga projekta i takmičenja?

Iskustvo koje smo stekle kroz ovo takmičenje je prosto neopisivo! Tih par meseci rada na projektu je samo pokazalo koliko je timski duh važan i koliko čini pravi ključ uspeha! Drago nam je što smo osvojile treće mesto i time pokazale da se dobre ideje prepoznaju, bez obzira na oblast iz koje dolaze.

4. Šta ste to sve novo naučili tokom projekta i koja znanja sada najviše cenite?

Kao tri inženjera, koja nisu imala mnogo dodira sa menadžerskim delom posla, jako smo zahvalne na pruženom znanju o koracima koji su potrebni da se jedna ideja realizuje – pri čemu bismo fokus stavile na pisanje biznis plana i razvijanje marketing strategije. Na ovaj način smo svoje inženjersko znanje upotpunile i nekim drugim važnim aspektima iz sveta preduzetništva. Pored toga, jako nam se dopala i radionica o javnim nastupima – bila je veoma dobro osmišljena, korisna i praktična

5. Kada biste morali opisati ovo iskustvo sa tri reči, koje bi to reči bile?

Zanimljivo, uzbudljivo i korisno. ☺

6. Šta biste poručili studentima novosadskog Univerziteta, kao i sledećoj generaciji Space4Women učesnika koji se zanimaju za svet preduzetništva?

Ne oklevajte da se prijavite za takmičenje, jer ćete sigurno naučiti mnogo korisnih stvari koje će vam značiti u budućoj karijeri. Takođe, provod i dobro raspoloženje su zagarantovani, a nikad se ne zna, možda baš vaša inovativna ideja na kraju bude i ona pobednička! U svakom slučaju, ovo takmičenje je jedno korisno i lepo iskustvo, a na kraju dana će vam sigurno biti drago što ste bili njegov deo.

PRIJAVI SE I TI